házikó

házikó

2010. szeptember 11., szombat

Nem sós, nem édes, de pogácsa


Ma sem volt vmi nagyon kertben - fűben fekvő idő... Ettől aztán olyan főzhetnékem támadt, hogy egyből készítettem ebédre egy finom spenótot. Nem is untatok senkit ennek a leírásával. Aztán nagyon gyorsan elkezdtem paradicsomot befőzni. A tegnapi esőben leszedett paradicsomok sorsa így meg is pecsételődött. Ezt majd holnap elmesélem. Most a pogácsa receptjét osztom meg veletek,ami sem nem édes, sem nem sós. Igazából semmilyen karakteres íze nincsen, mégis ettük egymás után. A receptje pont olyan egyszerű, mint amilyen egyszerű az íze is. Paul Hollywoodtól származik.
Hozzávalók:
0,5 kg liszt
75 gr vaj
2 tojás (+/- egy kicsi a kenéshez)
75 gr cukor
30 gr sütőpor (ezt én soknak találtam, ezért csak egy csomaggal tettem bele, de legközelebb kipróbálom 2-vel, hátha magasabbra emelkedik majd a pogácsa)
230 ml tej
érzés szerint mazsola vagy kókusz, vagy csokidarabkák

Elkészítése:
Az összes hozzávalót belehajítottam a kenyérsütőbe és beállítottam a dagasztó programot. Hagytam, hogy a gép szépen összekeverje helyettem a masszát (mikor kb a felénél járt a dagasztás, beleszórtam egy kis mazsolát), de kikapcsoltam, mielőtt elkezdett volna keleszteni. Lisztezett deszkára borítottam és kb. fél-egy centi vastagra nyújtottam, majd közepes pogácsaszaggatóval kiszaggattam. A tetejét megkentem tojással és 220 fokra előmelegített sütőbe toltam. A recept szerint 10-15 perc alatt megsül. Nekem még hagyományos sütőm van, így nálam inkább 25 perc kellett neki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése