Hozzávalók:
Nem nagyon mértem ki semmit, ezért csak kb. mennyiségek lesznek, de a végén megadom az eredeti receptet is, amit alapul használtam. Gyakorlott háziszakácsok látják a tészta állagán, ha esetleg folyadék, vagy pici liszt kell bele, kezdőknek mondom, akkor jó a tészta, ha tökéletesen tiszta a dagasztóedény, ha kázzel dagasztunk, akkor a kezünk. Ha ragad, akkor pici liszt kell bele, ha morzsálódik, akkor folyadék)
Kb 2,5 dl narancslé (ez úgy állt össze nálam, h kicsavartam 1 narancs levét és hozzáöntöttem 50%-os narancslét)
1 tojás
Kb 10 dkg vaj
Kb 50 dkg liszt
6 ek cukor (ez kb 9 dkg-nak felel meg)
1 cs vaníliás cukor
1,5 dkg friss élesztő
csipet só,
pár csepp rumaroma
Elkészítése:
A fenti hozzávalókból egy ruganyos tésztát dagasztottam, hagytam duplájára kelni. Mikor megkelt, újra átgyúrtam, 3 részre osztottam, hosszú rudat sodortam mind a 3 részből, és összefontam. Tetejét felvert tojással megkentem és újra kelni hagytam addig, míg a sűtő be nem melegedett 180 fokra. Kb 40 percet sütöttem. És a végeredmény olyan lett, mint a fenti képen. Az íze kellemesen narancsos volt.
Eredeti recept innen: http://mezesotthon.blogspot.de/2011/10/narancsos-kalacs-kenyersutogepben.html
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése